Trädfällning i Skaraborg

Vi på Kultes Gård har utbildning, gedigen erfarenhet, försäkringar samt rätt utrustning som gör att vi kan genomföra även riktigt svåra fällningar. Varje trädfällning är unik och vår strävan är att genomföra våra insatser på enklaste vis, utan att tumma på säkerheten.

Hur vi fäller trädet varierar

Det är den aktuella situationen som avgör hur vi arbetar. 

Vanligast är markfällning

I de flesta fall kan vi fälla trädet direkt från marken och ibland behöver vi säkra trädet inför fällningen med hjälp av rep, vinsch eller annan utrustning. Vi använder sedan olika metoder för att mäta trädets viktförskjutning samt hur långt trädet kommer vid fällning. För att kunna genomföra en säker trädfällning använder vi sedan olika sågtekniker för att med precision få trädet i den riktning som vi önskar. 

Ibland måste vi dock sektionsfälla träd

Men ibland räcker utrymmet helt enkelt inte till. Då använder vi oss ofta av en metod som kallas sektionsfällning. Det betyder att vi använder klättringsutrustning för att ta ner trädet i småbitar. Grenarna kapar vi på vägen upp, och sedan fälls trädet bit för bit från toppen på vägen ner. På så vis kan vi ta ner även riktigt stora träd där det är ont om plats.

Sektionsfällning ställer stora krav på den som fäller. Att arbeta med motorsåg högt över marken kräver speciell utrustning och kan vara farligt. Men vi har utbildningen som krävs.

Vi använder även skylift vid behov

Om trädet är i mycket dåligt skick eller står på en plats där varken sektionsfällning eller markfällning är möjligt använder vi skylift för att fälla trädet. Även denna typ av trädfällning kräver särskild utbildning och utrustning. Vilken typ av skylift som vi använder beror på situationen. 

Flexibla lösningar

Vill du ta hand om trädmaterialet själv kan vi såga trädet i "bärbara bitar" så du kan bortforsla på egen hand. Och skulle du vilja göra ved av ditt träd kan vi kapa upp det åt dig. Priset för det varierar beroende på hur stort trädet är. Vill du kan vi också hjälpa till att forsla bort avfallet. Vill du bli av med stubben samtidigt så löser vi det enkelt. Vi har alltid har med oss stubbfräsen i vår buss. Säg till bara, så tar vi med det i offerten. 

Kontakta oss för ett kostnadsförslag

Vi försöker alltid vara så kvicka vi kan, men ibland kan det dock dröja några dagar extra och då beror det oftast på att vi redan är inbokade i ditt närområde och väljer då att besöka dig samtidigt. Vi försöker alltid effektivisera vårt logistikflöde så att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt, om möjligt.

Alltid en bedömning på plats

Vi måste alltid bilda oss en uppfattning utifrån vår egen erfarenhet om vilken risk men även omfattning just din trädfällning medför, samt vilka resurser vi behöver ha med oss för att kunna genomföra ett säkert arbete hos dig. Vi ger därför aldrig pris direkt vid en förfrågan. Denna process känns både seriös och uppskattad av våra kunder som samtidigt får en möjlighet att träffa oss personligen och kanske ställa fler frågor när vi ändå är på plats.

Våra besök kostar ingenting 

Då ingen trädfällning är den andra lik måste vi komma ut på plats oavsett om det är i Tidaholm, Askersund, Skövde, Gullspång, Skara, Habo eller Falköping, ja hela Skaraborg med omnejd faktiskt, och titta på uppdraget för att kunna ge dig ett pris. Men vårt besök går fort och du behöver inte närvara om du inte vill och det kostar heller ingenting. Besöket är helt kostnadsfritt.

Våra kostnadsförslag är aldrig bindande

När vi har varit på plats ger vi dig ett förbehållslöst kostnadsförslag som du sen i lugn och ro kan fundera över. 

x
Den här sidan använder cookies. Det är ok!